25-09-2020

Cursusprotocol B.o.i. MODERN i.v.m. Covid-19

Cursus Protocol 

U bent ingeschreven voor één van onze cursussen. Vriendelijk verzoek onderstaande voor aanvang van de cursus door te lezen.

Richtlijnen RIVM met betrekking tot Covid-19 

  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging vanaf 38 graden.
  • Blijf thuis wanneer een huisgenoot meer dan 38 graden koorts heeft en/of benauwdheidsklachten.
  • Houd te allen tijde 1.5 meter afstand tot medewerkers en cursisten.
  • Schud geen handen.
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
  • Was je handen regelmatig met water en zeep en gebruik handdesinfectiemiddelen wanneer water en zeep niet beschikbaar zijn.

HOUD U BIJ BINNENKOMST AAN DE INSTRUCTIES VAN DE DOCENT.

Handschoenen

  • Bij alle sessies waar u in contact komt met materialen moet u handschoenen dragen. Deze moeten direct na de oefening worden weggegooid.
  • Na het uittrekken van de handschoenen moeten u direct de handen wassen en/of desinfecteren met de op de locatie aanwezige middelen. 

Reanimatie

De huidige situatie zal voor veel cursisten verontrustend zijn. De instructeur wordt dan ook gevraagd om cursisten die niet willen beademen dit niet op te dringen. Aan de cursisten wordt wel een alternatief geboden zoals het beademen met behulp van een pocketmask. 

In het geval de instructeur niet kan beoordelen of de cursist vaardig is in het geven van beademingen, zal geen certificaat afgegeven worden.

Oefeningen waarbij lichamelijk contact onvermijdelijk is

Deze zullen met videobeelden aan u worden uitgelegd omdat bij deze oefeningen 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is.

Aanleggen verbandmiddelen

U ontvangt per persoon een verpakking met verbandmiddelen. Volg de instructies van de docent voor het gebruik hiervan.

Brandbestrijding en Ontruiming

Ook hier geldt dat bij de brandblusoefeningen de 1,5 meter afstand van kracht is. De instructeur draagt hier zorg voor. U krijgt wegwerphandschoenen, die u onder de werkhandschoenen aantrekt.

Ook zullen er ter plaatse desinfectiemiddelen aanwezig zijn voor handen en materialen.

 

Team B.o.i. MODERN

 

     
     
Bezig met laden ...